marjolijn-grijns marjolijn-grijns

De verbindende organisatie.

orange bar

Een verbindende organisatie heeft tal van voordelen. Uit onderzoek naar de effectiefste teams in succesvolle organisaties blijkt dat verbinding, inclusiviteit en gelijkwaardige samenwerking leiden tot een verhoogde productiviteit, innovatiekracht en omzet.

Een consortium van onderzoekers, specialisten en ervaringsdeskundigen op gebied van verbindend leiderschap zullen hier de komende maanden een praktische en pragmatische oplossing voor zoeken. En uw denkkracht en samenwerking als leider van een publieke organisatie is hierbij gezocht.

quote-sign

We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.

- Albert Einstein

quote-sign
post-it leiders van publieke organisaties gezocht

Dé uitdaging voor leiders in publieke organisaties

orange bar
illustratie activatie

Verbinding

Verbinding en veiligheid in teams is de basis van hoge prestaties en innovatie volgens vele onderzoeken. Toch is dit voor veel publieke organisaties nog niet vanzelfsprekend aanwezig. Hoe kunnen leidinggevenden dit dagelijks faciliteren?

illustratie meetbaar

Inclusiviteit

Er is een toename in diversiteit onder werknemers, niet alleen vanwege ontwikkelingen in de arbeidsmarkt, maar ook vanwege de noodzaak tot innovatie gedreven door divers perspectief. Hoe kan een organisatie de voordelen van diversiteit optimaal benutten?

illustratie integraal

Welzijn

Verbondenheid is een menselijke basisbehoefte die bijdraagt aan welzijn en vitaliteit onder werknemers. Welke rol kunnen leidinggevenden pakken om via verbinding het welzijn van personeel te versterken?

Maar de te behalen voordelen gaan nog verder dan dat. Betere kritische focus op informatiestromen, sneller fouten signaleren, betere kennisdeling, lager verzuim en een hogere aantrekkingskracht voor talent zijn allemaal bewezen effecten van verbindend leiderschap.

foto leiders

Samen op zoek naar duurzame culturele gedragsverandering.

orange bar

Door middel van het oprichten van een consortium, gaan we gezamenlijk op zoek naar oplossingen om duurzame en effectieve gedrags- en cultuurverandering binnen onze organisaties te realiseren. Door onze krachten te bundelen, kunnen we sneller grote stappen maken en het beste uit elkaars kennis en ervaring halen.

Het doel van dit consortium is om een interventie te ontwikkelen die ingezet kan worden binnen publieke organisaties in Nederland. Een interventie die past bij de grootste uitdagingen in deze tijd.

“Als we niet beter leren samenwerken betekent dit enerzijds dat processen en bijbehorende resultaten niet optimaal zullen zijn, maar het betekent ook dat mensen die zichtbaar of onzichtbaar niet passen in de groep pijn lijden, met alle consequenties van dien.”

quote marjolijn-grijns

Marjolein Grijns, MBA

Bestuurs- en bedrijfskundige
Ministerie van Justitie & Veiligheid

“Op iedere laag in de economie zien we dat de organisaties met de sterkste verbinding met personeel, klanten en communities, de meeste sociale waarde toevoegen. Het is fantastisch om te zien dat publieke organisaties zich hierin gaan specialiseren.”

quote daniel-krikke

Daniel Krikke

Managing Director
Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit

“Tijdens onze interventies met publieke organisaties noemen leidinggevenden en medewerkers keer op keer dezelfde structurele bronnen van stress, namelijk het gebrek aan verbinding, veiligheid en wederkerigheid in het samenwerken met elkaar.”

quote bas

Bas Snippert, MSc

Head of Learning & Development
Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit

rendement op investering

Hoe kan ik bijdragen?

orange bar

We organiseren in de periode september-november drie bijeenkomsten in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam waarbij we met het consortium bijeenkomen om samen te werken aan deze interventie. Mocht u geinteresseerd zijn bij te dragen dan nodigen wij u graag uit op:

  • Donderdag 26 september in Amsterdam (14.00 - 18.00)
  • Donderdag 24 oktober in Rotterdam (14.00 - 18.00)
  • Donderdag 28 november in Den Haag (14.00 - 18.00)

Met deelname aan het consortium ontvang u exclusieve toegang tot de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van verbinding, inclusiviteit en leiderschap. Daarnaast kunt u veel inspiratie en nieuwe contacten verwachten met de andere deelnemende organisaties.

brochure

Download hier onze uitnodiging.

Doe nu mee!

orange bar