Blog

Hier lees je de laatste blogposts van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit over de wereld van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid - onze diensten, wetenschappelijk onderzoek, de trends, samenwerkingen en evenementen.

Liever wekelijks nieuwe artikelen per mail ontvangen?

14 / 07 / 2020
De toekomst van HR analytics
De afgelopen maand heb ik mij, als onderzoeksassistent van het NEV, mogen verdiepen in de diagnosetool. Graag neem ik jullie mee in dit proces van verdieping en laat ik zien welke aspecten de diagnose uniek maakt.

Bekijk item
07 / 07 / 2020
Waarom is vitaal blijven zo moeilijk?
Als vitaal blijven zo belangrijk is voor onze mentale en fysieke gezondheid, waarom is dat dan toch zo moeilijk om vitaal te blijven? In dit artikel leggen wij het uit.

Bekijk item
02 / 06 / 2020
3 tips om als werkgever grip te krijgen op de oorzaken van verzuim en werkdruk
Alleen stressreductie is niet genoeg om op een duurzame manier onze grootste uitdagingen binnen organisaties aan te gaan. Graag geven wij wat tips over wat je als werkgever kan doen grip te krijgen op de oorzaken van verzuim en werkdruk.

Bekijk item
25 / 05 / 2020
De Vitaliteit Revolutie begint hier
Het afgelopen jaar zijn Daniel Krikke en Bas Snippert hard bezig geweest (en nog steeds) aan het boek: De Vitaliteit Revolutie. Achter de schermen hoorde ik (Hanna, onderzoeksassistent NEV) enthousiaste verhalen en werd ik op de hoogte gehouden van de vorderingen omtrent het boek. Ik wilde graag meer weten over het boek en daarom stelde ik Daniel en Bas wat vragen.

Bekijk item
20 / 05 / 2020
Wat hebben Edison, Ducasse en Hippocrates met preventie te maken?!
Tegenwoordig is preventie eerder regel dan uitzondering. Maar ook vroeger spraken geleerden zich al uit over de preventie van ziektes en over gezondheid. In dit artikel lees je wat verschillende geleerden hierover gezegd hebben en geven wij jou tips vitaal en veerkrachtig te blijven.

Bekijk item
21 / 04 / 2020
De 5 meest voorkomende stressoren binnen organisaties
Werkdruk en stress zijn zaken die spelen binnen iedere organisatie. Lees hier hoe je duurzame inzetbaarheid kan vergroten door werkdruk en stress te minimaliseren.

Bekijk item
21 / 04 / 2020
Tips om vitaler en veerkrachtiger de corona crisis uit te komen
De corona crisis heeft grote invloed op onze vitaliteit en veerkracht. Wij geven je graag wat tips om vitaler en veerkrachtiger uit de corona crisis te komen.

Bekijk item
13 / 04 / 2020
Ziekteverzuim terugdringen
Regie op psychisch verzuim. Hoe doe je dat? Wist u dat het grootste deel van verzuim een psychische oorzaak heeft?

Bekijk item
10 / 04 / 2020
Waar bestaat een effectief preventief vitaliteitsbeleid uit?
Ziekteverzuim, verloop en het hooghouden van de duurzame inzetbaarheid. Slechts een greep uit de thema’s waar organisaties tegenwoordig mee worstelen

Bekijk item
10 / 04 / 2020
Wat is goed werkgeverschap?
Een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap betekent oog hebben voor de mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid van je personeel.

Bekijk item
08 / 04 / 2020
Vroegsignalering werkdruk. Hoe werkt dat precies?
Een belangrijke vaardigheid die wij professionals en medewerkers aanleren is de vroegsignalering van werkdruk gerelateerde verzuimsignalen. Vitale medewerkers zijn mentaal weerbaar en bruisen van de energie.

Bekijk item
06 / 04 / 2020
Waarom investeren in vitaliteit juist nu essentieel is.
Meer dan ooit is het essentieel te investeren in je eigen vitaliteit en veerkracht. Onzekere crisistijden kunnen gepaard gaan met stress en (werk)druk. Lees hier waarom het juist nu belangrijk is aan de eigen vitaliteit te werken.

Bekijk item
31 / 03 / 2020
NEV levert extra steun voor thuiszittende studenten om vitaal door te studeren
Studeren is in zichzelf al een uitdaging, maar nu moeten studenten ook nog eens met de beperkingen van de landelijke thuis quarantaine omgaan. Gelukkig komt er extra steun voor studenten van verschillende scholen in de vorm van een speciale online training.

Bekijk item
25 / 03 / 2020
Effectief en Vitaal Thuiswerken
Onze collega Hanna van Laar schreef een leuk artikel over hoe zij effectief en vitaal blijft gedurende deze bijzondere tijd. Lees nu haar tips.

Bekijk item